Σε οικονομική εξαθλίωση οι απόστρατοι αστυνομικοί

Σε οικονομική εξαθλίωση οι απόστρατοι αστυνομικοί

Αρ. Πρωτ.:23635/28.09.2011

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Εθνικής Άμυνας

- Οικονομικών

 

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου με την πολιτική που ακολουθεί, οδηγεί σε εξαθλίωση και στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των αστυνομικών εν αποστρατεία. Η άδικη επίθεση που δέχονται, έχει ως αποτέλεσμα οι συντάξεις τους να είναι συντάξεις πείνας. Οι συνολικές ετήσιες αποδοχές των αποστράτων αστυνομικών έχουν μειωθεί έως και 40%, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να διακοπεί η επικουρική σύνταξη από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, στο οποίο οι αστυνομικοί κατέβαλαν χρήματα επί 10ετίες. Για τη διάλυση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού οφείλεται η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία οφείλει να επιστρέψει τις οφειλές στο Ταμείο, ώστε και αυτό με τη σειρά του να αποδώσει τα οφειλόμενα από τριετίας στους δικαιούχους.

Δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να πλήρωναν κάθε μήνα επί 10ετίες από τον μισθό τους για να συνεχίσει κανονικά η απόδοση των μερισμάτων του Ταμείου και τώρα να μην τους καταβάλλονται αυτά που δικαιούνται. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των αποστράτων, τους έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση, βλέποντας το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται δραματικά. Οι απόστρατοι αστυνομικοί λειτουργώντας υπερήφανα και αψηφώντας κινδύνους και εμπόδια, προσέφεραν ασφάλεια στη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών τους. Ως εκ τούτου δε νομιμοποιείται η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να τους εξαθλιώνει και να τους εμπαίζει.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να αποδοθούν στους αποστράτους αστυνομικούς αυτά που δικαιούνται;